MS Office

Microsoft Office; een breed pakket van applicaties, oorspronkelijk ontwikkeld voor kantoorgebruik.

Tegenwoordig is bijna iedere computer of laptop uitgerust met in ieder geval een deel van de omvangrijke softwarebundel.

De meest bekende en meest gebruikte applicaties zijn Word, Excel, Outlook en PowerPoint.

Word

De tekstverwerker van MS Office. Een zeer veelzijdige tekstverwerker. Wist je bijvoorbeeld dat Word beschikt over sjablonen voor brieven, faxen, enveloppen, etiketten maar ook kalenders, CV’s en uitnodigingen? Of dat het programma veel mogelijkheden biedt voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen die je vervolgens eenvoudig tussen je tekst kunt plaatsen? Maak een mailing op basis van verzendlijsten, ontwerp je eigen nieuwsbrief of uitnodiging en maak je werkstuk of verslag compleet door middel van een titelblad, inhoudsopgave, koppen, afbeeldingen en grafieken.

In Word heb je de volledige controle over de opmaak van je documenten. En wanneer je het programma beter begrijpt kun je er ontzettend veel mee.

De cursus ‘Meer met Word’

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 2,5 uur waarin je meer te weten komt over de mogelijkheden van het programma. De lessen zijn interactief: je gaat zelf aan de slag met het programma. In een gemoedelijke sfeer krijg je uitleg over de applicatie. Stapsgewijs worden handelingen voorgedaan die je via het projectiescherm kunt volgen. Je kunt meedoen op je eigen scherm om zo direct te leren hoe je bepaalde functies toepast. Daarnaast krijg je opdrachten waarmee je in de les en thuis aan de slag kunt en zo de theorie in de praktijk brengt.

Solutiom Opleidingen verzorgt ook trainingen voor bedrijven. De cursus Word wordt speciaal voor uw werknemers op maat gemaakt en kan op locatie gegeven worden. Wij maken graag een passend voorstel. Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 06 25144892 of stuur ons een e-mail.
Excel

Microsoft Office Excel is een rekenprogramma.  Het wordt ook wel spreadsheetsoftware genoemd. In Excel sla je gegevens overzichtelijk op waarna het programma ontzettend veel mogelijkheden biedt om deze gegevens te bewerken en verwerken. Je kunt gegevens sorteren, filteren en analyseren. Je kunt gegevens in tabellen plaatsen en omzetten naar grafieken, die je vervolgens kunt gebruiken als presentatiemateriaal. Je kunt er oneindig berekeningen op los laten. Van adreslijsten en urenstaten, tot het bijhouden van complexe administraties en boekhouding; Excel is een veelzijdig programma. Vaak schrikt dat af omdat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Maar eigenlijk is het een kwestie van doen en proberen en vooral: bij de basis beginnen.

Wanneer je inzicht krijgt hoe het rekenblad in Excel is opgebouwd en stapsgewijs de (basis)functionaliteiten van het programma leert kennen, zal je zien dat het minder ingewikkeld is dan je denkt en wordt het ook eenvoudiger om met het programma te werken.

De cursus ‘Meer met Excel’

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 2,5 uur waarin de basisbeginselen worden uitgelegd en je meer te weten komt over de mogelijkheden van het programma. De lessen zijn interactief: je gaat zelf aan de slag met het programma. In een gemoedelijke sfeer krijg je uitleg over de applicatie. Stapsgewijs worden handelingen voorgedaan die je via het projectiescherm kunt volgen. Je kunt meedoen op je eigen scherm om zo direct te leren hoe je bepaalde functies toepast. Daarnaast krijg je opdrachten waarmee je in de les en thuis aan de slag kunt en zo de theorie in de praktijk brengt.

Solutiom Opleidingen verzorgt ook trainingen voor bedrijven. De cursus Excel wordt speciaal voor uw werknemers op maat gemaakt en kan op locatie gegeven worden. Wij maken graag een passend voorstel. Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 06 25144892 of stuur ons een e-mail.
Outlook

Voor het versturen en ontvangen van e-mails heeft Microsoft Office de applicatie MS Outlook ontwikkeld. Vooral in het bedrijfsleven wordt dit programma vaak gebruikt. Outlook is echter meer dan een e-mailprogramma. Het is een personal information manager. In de Agenda plan je je afspraken overzichtelijk, je organiseert vergaderingen en bijeenkomsten en nodigt mensen daarvoor uit via je opgeslagen Contactpersonen . Deze contactpersonen organiseer je bijvoorbeeld in groepen zodat je eenvoudig een e-mail of uitnodiging kunt sturen naar je teamgenoten van je sportvereniging, je collega’s van een bepaalde afdeling of bijvoorbeeld je familie. Met Taken weet je precies wat er die dag moet gebeuren en wie ervoor verantwoordelijk is. Met MS Outlook organiseer je eenvoudig je e-mails door gebruik te maken van mappen, categorieën en geautomatiseerde acties. Met Outlook Vandaag zie je overzichtelijk wat je die dag moet doen. Je krijgt herinneringen voor afspraken, kunt anderen je agenda laten beheren en de afwezigheidsassistent laten vertellen wanneer je weer aanwezig bent *.

De meeste mensen kunnen tegenwoordig wel een e-mail versturen. Maar hoe houd je je postvak opgeruimd? En hoe werkt dat dan met de Agenda, Taken en Contactpersonen? Solutiom Opleidingen heeft een cursus ontwikkeld met handige tips en waarin je alle functionaliteiten van het programma krijgt uitgelegd.

*Hiervoor is het tot en met versie 2013 wel noodzakelijk om met een Microsoft Exchange Server te werken (bedrijven).

De cursus ‘Outlook; Tips & Tricks’ van Solutiom Opleidingen

Deze cursus bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur waarin de 4 onderdelen (E-mail, Agenda, Taken en Contactpersonen) worden uitgelegd en je meer te weten komt over de mogelijkheden van het programma. Daarnaast leer je handige tips en weetjes om nog efficiënter met het programma te werken. De lessen zijn interactief: je gaat zelf aan de slag met het programma. In een gemoedelijke sfeer krijg je uitleg over de applicatie. Stapsgewijs worden handelingen voorgedaan die je via het projectiescherm kunt volgen. Je kunt meedoen op je eigen scherm om zo direct te leren hoe je bepaalde functies toepast. Daarnaast krijg je opdrachten waarmee je in de les en thuis aan de slag kunt en zo de theorie in de praktijk brengt.

Solutiom Opleidingen verzorgt ook trainingen voor bedrijven. De cursus Excel wordt speciaal voor uw werknemers op maat gemaakt en kan op locatie gegeven worden. Wij maken graag een passend voorstel. Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 06 25144892 of stuur ons een e-mail.